sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Mailiksen juustokakku

Blogini on jäänyt melkein vuodeksi epähuomiolle. Työt ja muut juoksevat asiat ovat vieneet noin 100% ajastani, mutta nyt olen päättänyt ryhtyä uudestaan toimeen!

Ystäväni menee naimisiin ensi kesänä ja olen saanut kunnian toimia kaasona kyseisessä seremoniassa. Pidimme viikonloppuna "palaveria" morsion ja toisen kaason kera ja tietenkin illanistumiseen kuuluvat herkut.
Tein paistettua juustokakkua Mailiksen ohjeella (oli muuten edellisen Koko Suomi Leipoo- jakson tähtileipuri!)




Tämä on aivan taivaallista herkkua! Sen verran poikkesin ohjeesta, että tein keksipohjan puolitoista kertaisen ja painelin sen myös vuoan reunoille.

Tässä resepti:
150g digestive keksejä (laitoin n. 230g)
100g voita (laitoin 150g)
600g tuorejuustoa (Philadelphia) (minulla oli Valion laktoositon maustamaton)
100g ranskankermaa
1tl raastettua sitruunankuorta
1tl raastettua appelsiininkuorta
180g sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
1dl tuoreita vadelmia (käytin pakastevadelmia)

Päälle:
1dl tuoreita vadelmia
½dl tomusokeria

Laita uuni lämpeämään 170 asteeseen. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 5 minuuttia. Sekoita keskenään pehmeä tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri, raastettu sitruunan- ja appelsiininkuori ja jauhot. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaada puolet taikinasta pohjan päälle. Ripottele väliin vadelmat ja kaada lopputaikina vuokaan. Paista 170 aseessa reilu tunti.

Koristele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.

Jos tuoreita vadelmia ei ole saatavilla, voi käyttää myös pakasteesta, mutta ne kannattaa upottaa massaan täysin jäisenä, jolloin eivät lössähdä ja värjää koko massaa. 



Kakku on tehty 20cm irtopohjavuokaa, johon laitoin pohjalle leivinpaperin. Silloin kakku on helpompi siirtää vuoasta tarjoilulautaselle. 
Omassa uunissani kakku vaati paistamista noin tunnin ja 20 minuuttia, kannattaa tarkkailla kakun keskiosaa paistamisen loppupuolella, jos täyte "hyllyy" vielä kovasti, jatka paistamista. Kakun päälle voi laittaa paiston lopussa varovasti folion, jolloin pinta ei ruskistu liikaa. 


Hovikujaana toimi Tuutikki.

3 kommenttia:

  1. Näyttäisi kokeilimisen arvoiselta

    VastaaPoista
  2. Moikka! Luetkohan vielä blogiasi, jos tavoittaisin tätä kautta :) En ole pariin vuoteen päässyt varamaan sulle aikaa netin kautta, teetkö enää ollenkaan kampaajan töitä? Olet kyllä valittavissa työntekijöissä, mutta aikaa sinulle ei ole/saa. Terkuin, entinen (ja nykyinen) vakkari-asiakas :)

    VastaaPoista