tiistai 16. lokakuuta 2012

Syksyn ensimmäinen hullaantuminen!

Nanna- ystäväni ilmoitti eräs ilta, että hänellä olisi minulle yksi virkkausohje josta saattaisin tykätä. Oikeassahan hän oli ja nyt näitä pannunalusia ja patalappuja on syntynyt urakalla! Muuta ei tarvita kuin koukku, kudetta ja hyvä puolen tunnin Tv- sarja (esim. miehen puolikkaat). 
Tätä kudetta minulta löytyy (jostain kumman syystä) muutamassa värissä valmiiksi, joten eri versioita tuli kokeiltua heti ja pari uuttakin mallia on jo mielessä. 

Mustaa, harmaat ja valkoista (plus mun ihanaakin ihanampi Finelin emalikattila)

Harmaa, kaksinkertaisella kuteella ja 10 koukulla

Valkoista kudetta ja vanha espritin beige paita ;)

Valkoiset hiutaleet + maailman parhaat virkkuukoukut!

Tässä vielä pieni joululahjaidea vaikka tuikkukupin kaveriksi: lasinen hillopurkki, paljon tuikkuja, pitsirusetti ja se on siinä! Näin voi pitää tuikkuja esillä nätisti (meillä kun ei hyväksytä kodin esillepanoon mielellään mitään rumaa, vääränväristä tai muuten vaan silmille hyppivää, kysykää vaikka Mieheltä) 

Täsä vielä ohojetta virkkuseen ja silimukoihin!

Koukku: nro 8
Lanka: valkaistu trikoomatonkude, menekki noin 100g
Koko: sakaran kärjestä kärkeen mitattuna 25cm

Ohje: Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja yhdistä lenkiksi piilosilmukalla. 
1. krs: virkkaa 4 ketjusilmukka, tee 1 kiinteä silmukka lenkkiin. *virkkaa 3 ketjusilmukkaa, tee 1 kiinteä silmukka lenkkiin* toista vielä 4 kertaa = kuusi sakaraa. 
2. krs: *virkkaa 2 kiinteää silmukkaa ensimmäiseen "sakaraan", virkkaa 5 ketjusilmukkaa, virkkaa 2 ketjusilmukkaa sakaraan.* Toista jokaisessa sakarassa.
3. krs: virkkaa 1 piilosilmukka ensimmäisen sakaran edellisen kierroksen 2. kiinteään silmukkaan. Tee sakaran kärki: *Virkkaa 2 kiinteää silmukkaa sakaraan, virkkaa 3 ketjusilmukkaa, virkkaa 1 kiinteäsilmukka sakaraan,  virkkaa 7 ketjusilmukkaa, 1 kiinteäsilmukka sakaraan, 3 ketjusilmukkaa, 2 kiinteää silmukkaa sakaraan. Virkkaa vielä 2 ketjusilmukkaa sakaroiden välille.* Toista vielä viidessä sakarassa. Päättele kude.

2 kommenttia:

  1. Kerrohan sitten minullekkin, kun olet kokeillut niitä uusia malleja. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä hyvä :) katsotaan jos saisi tällekin joululle joitakin uusia ohjeita :)

    VastaaPoista